Testa Carbonara med bacon istället för pancetta. Inte så dyrt och nästan lika gott. I en riktig Carbonara skall det inte vara grädde, men jag tycker det blir för mycket ägg annars. Namnet betyder kolarhustruns spaghetti så den här rätten måste serveras med massor av nymalt svartpeppar! Helst en pepparkvarn på bordet så att var och en kan peppra själv.
500 gr spaghetti
2 paket tärnad bacon (à 140 gr)
2,5 dl grädde
3 ägg
salt (+ massor av svartpeppar vid serveringen)
ca 100 gr nyriven parmesanost (eller så mycket som du har råd med)
Sätt på pastavattnet. Stek baconet (helst i ugn, om du har någon, annars i stekpanna). Låt rinna av i en skål med hushållspapper. Knäck äggen och vispa ihop dem med grädden. Salta och tillsätt hälften av parmesanosten. Koka spaghetti ”al dente” (hellre för lite än för mycket). Slå av vattnet och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt baconet och slå försiktigt, under omrörning i äggsmeten. Rör om hela tiden och strö över resten av parmesanen. Servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar