fredag 21 oktober 2022

Pennoni Giardiniera

(4 Portioner)

Den här rätten fick jag en gång på en italiensk restaurang i Lincoln. Supergod och nyttig! Receptet hittade jag på nätet. Det finns publicerati boken "Antonio Carluccio’s Pasta" och det var på hans restaurang jag fick det serverat första gången.

500 g pennoni (eller ta helt enkelt de största pennerören du kan hitta)
Salt och peppar
Parmesan, att strö över (eller veganskt alternativ)

SPENATBOLLAR
600-700g babyspenat
2 ägg, uppvispade
1 krossad vitlöksklyfta
1 knivsudd muskot
50-60g  ströbröd
20-30g Parmesan (eller veganskt alternativ)
olivolja att steka i

SÅS/RÖRA
4 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 liten röd chilli, finhackad
ca 400g riven zucchini eller squash

Börja med spenatbollarna. Koka spenaten i saltat vatten några minuter. Skopa upp dem med en hålslev och låt dem rinna av. Skrama ur vattnet och grovhacka bladen. Blanda dem sedan i en skål med äggen, vitlöksklyftan, muskot, ströbrödet och parmesanen. Rulla små bollar och stek i olivolja tills de börjar ta färg. Ta upp ura pannan och ställ åt sidan.
Koka pastan tills den är "al dente". Under tiden pastan kokar gör du såsen.
Hetta upp olivoljan i stekpannan, tillsätt den hackade vitlöken, den hackade chillin och den rivna zucchinin och låt steka ett par minuter. Salta och peppra. Blanda sedan i den kokta pastan och några skedar pastavatten i pannan och rör om så allt blandar sig. Lägg upp på tallrikar tillsammans med några spenatbollar. Strö över parmesan och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar