Kycklinghandlarens pasta så som den tillagas i Rom. Det är inte precis någon billig rätt men har man bara marsalavin hemma (jag brukar ofta ha det eftersom det lyfter så många italienska rätter) så blir det inte så farligt dyrt i alla fall. Det skall vara stora rör till den här pastan så att såsen kan rinna in i rören, t ex tortiglioni eller rigatoni. Skulle tro att man kan göra den på strimlad quorn också samt byta ut grädden mot vegansk motsvarighet. Jag brukar ibland lägga till ärtor i pastavattnet för att få lite mer färg på rätten men det skall det egentligen inte vara.
(4 portioner)
4 portioner pasta
3 kycklingfilèer
1 tsk krossad salvia (torkad)
1/2 dl marsalavin
3-4 dl grädde av något slag
5 msk nymalen parmesan
(ev 1 dl frysta gröna ärtor)
Skär kycklingfilèerna i små bitar och bryn i smör med salvian. Häll på vinet och grädden och rör om ordentligt. Låt puttra ihop några minuter. Tillsätt hälften av parmesanosten och pastan. Servera med resten av parmesanen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar