(4 portioner)
4 portioner pasta
250 g mozzarella
300 g tomater (ca 3-5 st beroende på storlek)
1 burk kronärtskockshjärtan
olivolja
1 kruka färsk basilika
salt och nymalen svartpeppar
Tomatsås:
1 gul lök
olivilja
1 burk tomater (hela eller krossade)
salt och nymald svartpeppar
parmesanost till serveringen
Börja med tomatsåsen. Finhacka löken och stek den lätt i lite olivolja. Tillsätt burktomaterna (dela dem om du använder hela) och salta och peppra. Låt blandningen koka ihop ca 20 minuter. Mixa till en sås medd t ex stavmixer. Skär under tiden tomatsåsen kokar mozzarellan i små tärningar. Skär också de färska tomaterna i bitar. Dela de avrunna kronärtskockshjärtana i 4 delar, fräs upp dem tillsammans med tomatbitarna i lite olivolja och tillsätt hälften av basilikan i grova bitar. Blanda ner tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan i såsen och rör om. Strö över mozzarellan och resten av basilikan. Servera med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar