(6-8 portioner)
knappt 2 kg morötter
2 gula lökar
smör eller olja
2 dl crème fraiche eller veganskt alternativ
2 l vatten
4 st grönsaksbuljongtärningar
1 msk maizena eller idealmjöl
salt
peppar
Skala morötterna och dela hälften i små bitar. Finhacka löken och fräs upp i lite smör eller olja. Slå på 5 dl vatten och 1 st buljongtärning och låt koka upp tillsätt de tärnade morötterna och koka dem mjuka. Mixa till en jämn puré med t ex stavmixer. Tillsätt mjölet och häll i resten av vattnet och buljongtärningarna låt sjuda en stund. Under tiden, riv resten av morötterna på ett rivjärn eller i en matberedare. Tillsätt till sist de rivna morötterna och crème fraichen. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar