(4 portioner)
4 portioner farfalle
1 gul lök
1 bit rotselleri
1-2 morötter (beroende på storlek)
2 krossade vitlöksklyfter
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
salt och nymald svartpeppar
oregano eller basilika
2 råa uppvispade ägg
50 gr riven parmesanost
(färsk basilka för dekoration)
Skär morötter och rotselleri i små tärningar, hacka löken fint. Fräs alltsammans i olivoljan. Blanda tomatpurén och låt fräsa med en stund. Häll sedan i krossade tomater, vitlök och kryddor. Låt putra ihop tills grönskerna mjuknat, ca 15 minuter. Smaka av och häll ev i lite vatten (och kanske lite grönsaksfond) om det verkar torrt. Blanda i de uppvispade äggen i den heta såsen och rör om. Blanda med pastan och servera tillsammans med riven parmesan. Dekorera gärna med färsk basilika. Det står inte i orginalreceptet men så var färska örtkryddor inte heller särskilt vanlig i matlagning i Sverige på 70-talet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar