(4 stora portioner)
400-500 gr blandfärs eller nötfärs
12-13 medelstora potatisar
3 morötter
1-2 gula lökar
0,75-1 l vatten
2 buljongtärningar, helst oxbuljong
lite mörk kinesisk soya
(ev 1 lagerblad)
salt och peppar
lite timjan och en skvätt olivolja
Skala, skiva och stek löken långsamt i lite olivolja. Ta upp och lägg åt sidan. Stek köttfärsen, salta och peppar och ta upp och lägg åt sidan. Vispa ur stekpannan med lite vatten och spara skyn. Skala och skiva potatis och morötter. Varva potatis, morötter, lök och köttfärs i en gryta. Avsluta med potatis. Slå över stekskyn, vatten så att du precis ser det och lite mörk soya. Lägg i buljongtärningarna och lagerbladen. Koka upp och låt koka försiktigt under lock tills potatisen är mjuk, dvs ca 45 min. Smaka av, kanske behövs det en skvätt fond eller mer salt och peppar. Tål grytan ugnsvärmen kan du koka den där istället på 200°, då brukar det behövas lite längre tid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar