söndag 10 augusti 2025

Grönsakscurry

En enkel grönsakscurry som är lätt att sväga ihop. Grönsakerna är lätta att variera utifrån vad man har hemma och det kan, precis som olika typer av grönsaks-/rotfruktssoppor vara ett bra sätt att ta vara på grönsaksrester som blivit över i kylen efter andra måltider.

(4 portioner)
1 bananschalottenlök eller 2 vanliga, skalade och grovt hackade
1 vitlöksklyfta, grovt hackad
2 röda chili eller chili flakes
150 gr rotselleri, i mindre bitar
1 grön paprika, i mindre bitar
1 morot, i skivor
1/2 blomkålshuvud, i buketter
1 burk krossade tomater
knappt en tomatburk vatten
ca 1 msk schalottenlöksfond eller grönsaksfond
1/2 broccolihuvud, i buketter
1 zucchini, i bitar
2-3 msk curry
1 kryddmått kardemumma
1 tsk riven ingefära
2 msk olivolja
2,5 dl grekisk youghurt
salt och peppar

Hetta upp oljan och stek schalottenlöken, vitlöken och chilin. Tillsätt sellerin, broccolin, paprika, blomkålen, zucchinin och kryddorna. Låt brynas några minuter. Slå över tomaterna och vatten med fond. Låt koka 8-10 minuter tills grönsakerna har mjuknat. Smaka av med salt och peppar och tillsätt den grekiska yoghurten och rör om. Låt bli varmt men inte koka. Servera med ris och ev lite Mango Chutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar