fredag 27 januari 2023

Tortellini al sugo di panna e funghi

Ibland kan färska tortellini vara riktigt billiga i mataffärerna och då kan man slå till på det här receptet som jag hittade i en veckotidning på 80-talet. På den tiden var det inte vanligt med färsk pasta (om man inte gjorde den själv) utan det var torkade tortellini man använde och det går förstås också bra. Välj t ex pasta med spenat/ricotta eller tomat/mozzarella för en vegetarisk version.

(4 portioner)

2 paket à 250 gr tortellini eller tortelloni, gärna av olika sorter
1 paket passerade tomater
2 dl grädde
200 gr champinjoner (ca 12 st)
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk italiensk salladskrydda
2 dl riven smakrik ost

Stek svampen i lite smör i en traktörpanna eller wok. Bland i grädde och passerad tomat, smula över buljongtärningen och krydda med salladskrydda. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop till en lagom krämig sås. Koka upp vatten till tortellinin. Riv osten under tiden och blanda ner den i såsen. Låt smälta på låg värme. Koka tortellinin 2-3 minuter och häll sedan över i traktörpannan och rör om. Servera genast, ev med lite parmesan och färsk basilika på toppen. Om man vill kan man gratinera rätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar