Falukorv är lätt att variera och ganska billig mat. Det här receptet går dessutom snabbt att förbereda för ugnen. Har du bara en liten bit falukorv hemma så går det lätt att bara göra en portion.
(4-6 portioner, beroende på hur hungriga ni är)
1 falukorvsring à 800 gr
1 purjolök
svensk senap
chilisås
paprikapulver
timjan
ett antal cocktailtomater eller 1 skivad tomat
2 dl riven ost (helst vällagrad)
salt och peppar
Sätt ugen på 175 gr. Skär purjolöken i ringar och lägg den i botten på en smörad ugnsfast form. Skär falukorven i två eller fler delar på längden. Hur du skär den beror på vilken formen och storleken på din ugnsform. I princip skall korven täcka botten av formen. Lägg korven på purjolöken och bred på senapen och chilisåsen. Salta och peppra och strö över lite paprikapulver. Halvera cocktailtomaterna eller skär tomaten i skivor och lägg på korven. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 30 minuter. Servera med potatismos och ev lite saltgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar