tisdag 11 november 2025

Piperade

Det här är en Baskiens svar på Ratatouille. Där serveras den ofta med en omelett eller ägg av någon sort, men den funkar till nästan allt kött och t o m som pastasås! Håller fint ett par dagar i kylen så du kan göra mycket på en gång, något som nästan alltid sparar pengar. Bättre foto kommer nästa gång jag gör det här.

(4 portioner)
1 gul lök, i skivor eller grovt hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
4-5 paprikor i olika färger
2 tomater, i stora bitar
1/2 pkt passerad tomat
5 msk ajvar
timjan
espilettpeppar eller chili flakes
salt och peppar
Börja med att steka löken mjuk i olivolja. Kärna ur och strimla paprikorna. Var nog med att ta bort alla kärnor samt det vita inuti paprikorna! Tillsätt till löken. Dela tomaterna grovt och tillsätt. Låt koka under lock så att tomaterna släpper ifrån sig vätska. Plocka efterhand bort skinnet när det släpper. Tillsätt ajvar och rör om. Häll också på den passerade tomaterna. Salt och peppra. Låt koka under lock minst 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar