söndag 23 juni 2024

Sommarkyckling

Enkel och god kycklingrätt med en somrig känsla.

( 4 personer)
4 kycklingbröstfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2,5 dl vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
2 tsk Dijonsenap
grovhackad färsk gräslök
lite dill i kvistar
(ev en bit färsk gurka)
140 gr bacon

Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Pressa eller riv vitlöken. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min. Skär gurkan i skivor och halvera dem (eller hoppa över gurkan helt). Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet och dillen. Servera med (färsk-) potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar