Efterrätter är inte min grej och jag åt definitivt inga sådan som student, men den här kan jag inte annat än gilla! Har man tillgång till egen rabarber och fläder blir den inte särskilt dyr heller.
6 personer
200 gr rabarber
200 gr jordgubbar
3 msk koncentrerad flädersaft
1 msk strösocker
6 havreflarn
Färskostkräm
200 gr
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk finrivet citronskal
2 dl vispgrädde
Garnering
6 jordgubbar
mynta
Skiva rabarbern. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt saft och socker. Låt koka upp men inte koka länge, det skall fortfarande finnas struktur av rabarbern. Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna. Rör om och låt kallna. Fördela kompotten i 6 skålar eller glas. Vispa färskosten med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt citronskal. Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Krossa havreflarnen och strö över kompotten. Fördela krämen över och garnera med jordgubbar och mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar