Det här receptet är absolut inte mitt eget utan det fanns med i "Allt om Mat" 1975. Jag har dock lagat det ofta de senaste 30+ åren och ni fick det ofta som små. Det här är min variant.
(5-6 portioner)
900 g fläskfilé
2-3 ölkorvar
1 röd paprika
1 tsk mejram
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1,5 dl syltlök
1,5 dl svarta oliver- utan kärnor
1,5 dl cornichons
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk majsstärkelse (Maizena)
Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm breda skivor. Skär korven i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Stek korven i en gryta under omrörning tills den fått fin färg. Ta upp korven på ett fat. Bryn köttet i fettet efter korven tills det fått fin färg. Tillsätt paprikan och låt den steka med i ca 2 min. Krydda med mejram, salt och peppar. Blanda ner syltlök, oliver och cornichons i grytan och häll på grädde och vatten. Låt sjuda utan lock i ca 5 min. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner redningen i grytan. Låt koka upp. Servera grytan med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar