Det här är riktig husmanskost för mig. Kålsalladen tog mig genom grundskolan där vi fick den till lunchen mer eller vindre varje dag och eftersom jag i princip var vegetarian i en tid när detta ansågs konstigt så blev det ofta det enda jag åt.
(3-4 portioner)
4 dl mjöl
9 dl mjölk
5 ägg
1/2 tsk salt
2 pkt bacon
1/2 litet vitkålshuvud (finstrimlat)
2 dl rårörda lingon (ev mer)
Sätt ugnen på 200 gr. Finstrimla vitkålen och blanda med lingonen. Låt vila en stund och safta till sig. Vispa ihop pannkakssmeten, dvs mjölet blandat med saltet,mjölken och äggen, till en jämn smet och låt stå och svälla medans du steker baconet. Bred ut baconskivorna i botten på en liten långpanna eller metallform. Grilla i ugnen till de fått lite färg. Häll då över smeten och sätt tillbaka formen i ugnen ca 25-30 minuter tills smeten "stannat" och fått fin färg. Servera genast med vitkålsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar