fredag 13 september 2024

Krämig torskgryta med paprika

Fryst fisk är inte så dyrt och i det här fallet kan man använda sig av det mesta i fiskväg, från fryst Alaska Pollock till fin torskrygg. Förmodligen också av fiskbullar i buljong, om man har det hemma. Rätten blir god i alla fall.

(4 portioner)
400 gr torsk eller annan vit fisk
2 paprikor, gärna i olika färg
en bit purjolök
1 stor vitlöksklyfta
1,5-2 msk fransk senap (Edmond Fallot är bäst, tycker jag)
1 pkt passerad tomat
2,5 dl vispgrädde
1 msk smör
(1 dl vitt vin, om man vill)
lite torkad timjan, salt och peppar
(lite dill till dekoration)
Tina fisken om du använder fryst! Skär paprikan i mindra bitar och strimla purjolöken. Finskiva vitlöken. Fräs upp allt med lite smör i en panna eller kastrull men låt det inte ta färg. Häll i senapen och den passerade tomaten. Låt puttra ihop lite och häll sedan på grädden och ev vinet. Låt koka upp och lägg ner fisken i mindre bitar. Låt koka några minuter tills fisken är klar (hur länge beror på hur stora bitar fisken är i). Smaka av med salt, peppar och kanske mer senap. Blir det rinnigt så red med lite mjöl eller maizena. Servera med dillkvistar och t ex pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar