torsdag 12 september 2024

Fiskbullegryta med saffran

Det här är ett busenkelt recept på fiskbullar som ju trots allt är ett billigt sätt att äta fisk. Med hjälp av saffran blir det ändå ganska festligt och gott, även om det inte är billigt med just saffran. Vid jul brukar det dock vara extrapriser så ,om inte annars, kan man passa på då!

(4 portioner)
2 burkar (à 375 g) fiskbullar i buljong
1 morot
1 bit purjolök
2 dl grönsaksbuljong
1/2 pkt saffran
1/2 dl crème fraiche
salt, peppar och cayennepeppar, tabasco eller Piment d'Espelette (efter smak)
dill
Skala och skär moroten i stavar (julienne)
. Snitta, skölj och finstrimla purjon. Häll av buljongen från fiskbullarna i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljongen och saffran. Låt koka upp. Lägg i morotsstavarna och koka 2-3 minuter. Tillsätt purjon och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Vispa i crème fraiche i små klickar. Red med lite mjöl utvispat i vatten om det blir för rinnigt. Lägg i fiskbullarna och låt dem bli genomvarma. Smaka av med salt, peppar och ev någon av de andra krayddorna tills smaken blir som du vill ha den. Garnera med dill och servera med t ex ris, kokt potatis eller pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar