tisdag 8 november 2022

Ugnsbakad falukorv

Gott, billigt och lättlagat!

(4 riktigt stora portioner eller 6 mer normala)

1 st falukorv 800 gr
ost i skivor
senap
morot, 1 stor i skivor
ärtor, frysta
broccoli i buketter

Till servering:
potatismos

Sätt ugnen på 175°. Lägg falukorven i en ugnssäker form. Skär skåror i korven, ganska tätt, utan att skära igenom helt. Klicka senap i varje skåra och stick ner en liten skiva ost i varje skåra. Tillaga i mitten av ugnen ca 20-30 min. Koka under tiden potatis till moset och grönsakerna.
Ta ut korven ur ugnen och häll de kokta grönsakerna i mitten av falukorvsringen.
Servera med potatismos.

Ett enklare och betydligt snabbare sätt att tillaga falukorven men med samma resultat, smakmässigt, är att dela korven i ett par bitar och sedan dela dessa på längren, breda på senap (och ev lite chilisås) och täcka med skivad ost. Det ser dock inte lika festligt ut men blir ändå lika gott efter 20-30 minuter i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar