tisdag 12 december 2017

Farmors potatissoppa

(ca 4 portioner)

En klassiker som tog min pappas familj igenom Krügerkraschen och mig genom studietiden. Tack farmor för receptet!
8-10 potatisar
1 morot
1 gul lök
1 l grönsaksbuljong
1 msk olja eller smör
lite soya
timjan
peppar (och ev. lite salt)
(1 pkt bacon eller lite rostad lök)

Sätt ev ugnen på 200 grader (om du tänker servera med bacon och tillaga detta i ugnen). Skala och skiva potatisen och moroten. Skala och grovhacka löken. Fräs löken i oljan på svag värme så att den inte tar färg. Lägg i potatisen och moroten. Häll på buljongen och krydda. Smaka av. Låt sjuda under lock tills potatisen är klar. Servera med bröd.
För den som har råd: Finklipp under tiden baconet och stek det utan fett i en stekpanna eller i ugnen (då blir det mindre stekos och fettstänk). Låg rinna av på hushållspapper. Servera soppan med det knaperstekta baconet på toppen. Ett vegetariskt alternativt är att servera med lite rostad lök på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar